UA-38796823-1
 


El nostre fundador: El Pare Usera

Pare usera

Jerónimo Mariano Usera y Alarcón


 

Jerónimo Mariano Usera y Alarcón, neix a Madrid el 15 de setembre de 1810, en una família de profundes arrels cristianes, vasta cultura i genuí patriotisme. 

Aquests fonaments familiars, units a la seva bondat natural i talent, van fer de Jerónimo Usera un home de rica personalitat i sòlides virtuts, un esperit inquiet i amant del saber, amb sentit de servei i amor a Déu, alhora que arriscat i generós per ajudar als necessitats.

Convençut que Déu li ha triat, s'obre a l'amor de Déu en el silenci i l'oració del Cister, a la primerenca edat de catorze anys. La situació política li obliga, en 1835, a canviar la pau i harmonia del claustre per la contemplació enmig de l'acció solidària i alliberadora de la societat del seu temps.

El rumb de la seva vida està decidit. Jerónimo sap llegir el voler de Déu en els esdeveniments històrics i, mogut per la força interior de la seva experiència cistercenca, inicia nous camins de evangelització i promoció humana, en tres continents: Europa, Àfrica i Amèrica.

J. Usera, després de la exclaustració pansa per moltes vicissituds i s'ocupa en diferents treballs: rector rural, professor universitari a la Universitat Central, primer missioner catòlic a Guinea espanyola, rector de Uceda, canonge a Santiago de Cuba, Deàn de Puerto Rico i de l'Havana. 

La seva personalitat profundament religiosa i compromesa amb la dignificació de la persona es revela sobretot en l'acció pastoral i pedagògic-social que va desenvolupar en cadascun dels llocs on va exercir el seu ministeri sacerdotal.

Va tenir el gran carisma personal d'encertar a mobilitzar i organitzar grups a favor del seu gran objectiu: promoure la vida cristiana de la societat i obrir als pobles un camí de desenvolupament i felicitat.

Es destaquen com persones predilectes en la seva acció: els nens, la dona, els esclaus i els camperols.


 


 

 

 

 

Col·legi Amor de Déu

Sant Pere 9-11 CP 08930 

Sant Adrià de Besòs. Barcelona. 

Tel. (+34) 93 462 11 08